NYHEDER

NYHEDER

freddyesilva.dk

Mediatropolis indstillet til debutantprisen

Det var en noget forvirret Mediatropolis-forfatter, der på en travl tirsdag aften fik et opkald fra sin kone. Mens jeg er dybt optaget af helt andre gøremål, bliver jeg spurgt om jeg havde 'hørt det'. Jeg anede ikke hvad hun talte om, og det gik op for hende, at den halve verden allerede vidste, hvad jeg endnu ikke selv havde opdaget: Mediatropolis var blevet indstillet til Bogforums Debutantpris 2012.

 

Hun selv havde fået det af vide igennem en lykønsknings-sms og - stadig uden selv at have læst om det - klikkede der yderligere to lykønskninger ind på min mobil, mens jeg halvforvirret kørte hjemad. Da jeg ikke er meget for at lege med min telefon mens jeg kører, så måtte jeg skæve over på mobilen i dens holder. Sms'erne omhandlede selvsamme nyhed.

 

Jeg må indrømme, at jeg både er meget spændt, men også ret realistisk: Jeg er imod ganske svære odds. Statistisk set er det de store forlag, der er løbet med prisen langt de fleste af årene, og alene Gyldendal står for i hvertfald halvdelen af prisvinderne. Derudover er science fiction desværre en niche-genre, der ikke er specielt populær her i Danmark, så det er meget meget svært at virkelig slå igennem med det.

 

 

Men indtil de offentliggører shortlisten i næste uge, hvor fem af de i alt 32 kandidater står tilbage som mulige vindere, vil jeg glæde mig over at være indstillet til denne meget fornemme pris. Det er en fantastisk måde, at hylde de debutanter, der er kommet frem i det givne år.

 

Det øger selvfølgelig spændingen at tænke på, at det jo naturligvis bliver min eneste chance for at vinde denne pris nogensinde! Jeg kan jo blot håbe, at det bliver bemærket hvor flot Mediatropolis er blevet modtaget af samtlige, der har læst og anmeldt den - og at den får samme bedømmelse af juryen. Jeg vender tilbage her på nyhedssiden i næste uge, når shortlisten er offentliggjort.

 

Følg med og kryds fingre for Mediatropolis!

Blog Stats

  • Total posts(29)
  • Total comments(4)

Forgot your password?